Az ENCO-LG Energia Kft. filozófiája

„living green, life is green”Az ENCO-LG Energia Kft. 2002 óta foglalkozik a megújuló energiaforrások hazai alkalmazásának kutatásával, az energiaforrások optimális és hatékony hasznosításával, az energetikai technológiák létesítésével, üzemeltetésével, vízüzemével kapcsolatos szakértői, műszaki-fejlesztési tanácsadással, valamint tervezéssel.

Az alapítástól kezdve az volt a cég filozófiája, hogy tapasztalt energetikusok tehetséges fiatalokkal együtt valósítsák meg a fejlesztést, tanácsadást és a tervezést.

Az elmúlt években így jelentős ismeret halmozódott fel a zöld energetika és a vízüzem területen.

Dr. Ősz János

A cég egyik alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője

Mottónk a „living green, life is green” vagyis „élj zölden, az élet zöld”! Ezt nem csak munkaeszköznek tekintjük, de életfilozófiánkat is hűen tükrözi, és hiszünk benne, hogy a jövő generáció életfilozófiájává is válhat.

E szemléletmódot és a felhalmozott ismereteket kívánjuk felhasználni az épületek és/vagy erőművi, gyártási, szolgáltatási technológiák energiafelhasználásának költség-optimális csökkentésére. Tesszük ezt az energetikai-, gépész-, építész-, épületgépész-, villamos-, környezet mérnökök, közgazdász és társadalom/viselkedés tudomány szakértők együttműködésével, szakismeretük integrálásával. Ez lehetővé teszi Ügyfeleink számára, hogy komplexen, széles körűen vizsgáljuk a gyártóktól és a kivitelezőktől függetlenül az energiafelhasználás hatékonyságát, és ezáltal – a rendelkezésre álló erőforrásokat figyelembe véve – maximalizálni tudjuk az elérhető energiatakarékosságot.

Az ENCO-LG Energia Kft. legfőbb célkitűzése, hogy a magánszemélyeket és a vállalkozásokat egyaránt segítse egy zöldebb, megújuló energiákat preferáló jövő felé, jelentős energiamegtakarításokhoz segítve ezáltal ügyfeleit.

Dr. Ősz János, a magyar energetika meghatározó szakembere hosszú évtizedek óta, cégünk alapítója és ügyvezetője, aki többek között fiával, Ősz Andrással és más energetikai szakemberekkel segít az Ön otthonát, vállalkozását energiatudatosabbá, energiatakarékosabbá tenni.

Cégtörténet

Az LG Energia Kft-t 2002-ben alapította Dr. Ősz János (40%), illetve Seszták Imre (HP Team Kft, 60%) azzal a céllal, hogy részt vegyenek az „ENrichment of OXygen” EU-5 K+F és „Az alacsony fűtőértékű gázok környezetbarát hasznosítása” Nemzeti Kutatási Fejlesztési Programok 3/018/2001 projektben. A cég 4 fővel indult, majd a létszám az elnyert munkákkal nőtt: 2006-ban 12 fő volt a cég létszáma és árbevétele meghaladta a 100 millió forintot. A mérnökiroda tevékenysége a paksi atomerőmű primer és szekunderköri vízüzemének újratervezése a meghosszabbított üzemidőre, vízüzemi szakértő rendszer fejlesztése, megújuló energiaforrások hasznosítása (szélerőmű-park és biomassza-erőmű), ezek tervezése, engedélyeztetése, energetikai koncepciótervek, megvalósíthatósági tanulmányok és szakvélemények készítése volt.

2006-ban az LG Energia Kft. megszerezte és azóta folyamatosan megújította az ISO 9001 minősítését a konvencionális és megújuló energiaforrások hasznosításával, energetikai technológiák létesítésével kapcsolatos szakértői, műszaki fejlesztési, valamint tervezési tevékenység területén, illetve 2006-2011 között a paksi atomerőmű beszállítói minősítésével is rendelkezett.

2007-ben a Montreal SA spanyol mérnökiroda vásárolta meg a HP Team Kft részarányát, de a gazdasági világválság miatt a spanyol tulajdonos kivonult Magyarországról 2008-ban, és Dr. Ősz János lett az egyedüli tulajdonos. A válság hatására a társaság rendelésállománya és ennek következményeként a létszám 2009-ben a tulajdonosra csökkent. A cég fennmaradását az Országos Atomenergia Hivatal és a Paksi Atomerőmű részére – külső szakemberek bevonásával – végzett évi néhány munka biztosította.

2013-ban új korszak kezdődött. Dr. Ősz János fia, Ősz András is tulajdonossá vált nagyjából egyharmad részben, így a mérnöki irányítás mellett megjelent az energiagazdálkodási szemléletmód is. A tevékenység pedig kiegészült az energetikai audittal, illetve az energetikai szakreferensi tevékenységgel.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikai auditori névjegyzékében energetikai auditáló szervezetként EASZ-84/2018 (EASZ-01-2/2015) névjegyzéki jelöléssel szerepelünk. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikai szakreferensi névjegyzékében energetikai szakreferens szervezetként ESZSZ-49/2019 névjegyzéki jelöléssel szerepelünk

2018-ban cégünk az ENCO Europe Kft. hivatalos partnereként tovább bővítette szolgáltatási körét. A két cég összeolvadásából létrejött ENCO-LG Energia Kft. immár nagyobb szakértői gárdával áll rendelkezésére. Összeolvadásunknak legnagyobb előnye, hogy immár nagyobb csapat, szélesebb tudásával szolgálhatjuk ki, valamint, hogy az ENCO szakembereivel szolgáltatási körünkbe integrálhattuk az energia jogi tanácsadást, illetve az energia beszerzés lebonyolítását is

Az ENCO csoportba integrált partnerhálózattal – a több mint 15 éves tapasztalattal bíró energetikai mérnöki, szakértői tevékenységen felül - immár a világításkorszerűsítés (saját magyarországi gyárral), a napelemes rendszerek, valamint az elektromos töltőállomások területén is állunk Ügyfeleink szolgálatára!

  • 2002Az alapítás éve

  • 2006ISO tanusítvány megszerzése

  • 2006 - 2011Szakértői együttműködés a Paksi Atomerőművel

  • 2013Az új korszak

  • 2016Új irobában, új munkatársakkal

  • 2018ENCO-LG Energia Kft.

Partnereink

Az LG Energia Kft. csapata

Munkatársaink