Bemutatkozás

Az LG Energia Kft. filozófiája

„living green, life is green”Az LG Energia Kft. 2002 óta foglalkozik a megújuló energiaforrások hazai alkalmazásának kutatásával, az energiaforrások optimális és hatékony hasznosításával, az energetikai technológiák létesítésével, üzemeltetésével, vízüzemével kapcsolatos szakértői, műszaki-fejlesztési tanácsadással, valamint tervezéssel.

Az alapítástól kezdve az volt a cég filozófiája, hogy tapasztalt energetikusok tehetséges fiatalokkal együtt valósítsák meg a fejlesztést, tanácsadást és a tervezést.

Az elmúlt években így jelentős ismeret halmozódott fel a zöld energetika és a vízüzem területen.

Dr. Ősz János

A cég egyik alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője

Mottónk a „living green, life is green” vagyis „élj zölden, az élet zöld”! Ezt nem csak munkaeszköznek tekintjük, de életfilozófiánkat is hűen tükrözi, és hiszünk benne, hogy a jövő generáció életfilozófiájává is válhat.

E szemléletmódot és a felhalmozott ismereteket kívánjuk felhasználni az épületek és/vagy erőművi, gyártási, szolgáltatási technológiák energiafelhasználásának költség-optimális csökkentésére. Tesszük ezt az energetikai-, gépész-, építész-, épületgépész-, villamos-, környezet mérnökök, közgazdász és társadalom/viselkedés tudomány szakértők együttműködésével, szakismeretük integrálásával. Ez lehetővé teszi Ügyfeleink számára, hogy komplexen, széles körűen vizsgáljuk a gyártóktól és a kivitelezőktől függetlenül az energiafelhasználás hatékonyságát, és ezáltal – a rendelkezésre álló erőforrásokat figyelembe véve – maximalizálni tudjuk az elérhető energiatakarékosságot.

Az LG Energia Kft. legfőbb célkitűzése, hogy a magánszemélyeket és a vállalkozásokat egyaránt segítse egy zöldebb, megújuló energiákat preferáló jövő felé, jelentős energiamegtakarításokhoz segítve ezáltal ügyfeleit.

Dr. Ősz János, a magyar energetika meghatározó szakembere hosszú évtizedek óta, cégünk alapítója és ügyvezetője, aki többek között fiával, Ősz Andrással és más energetikai szakemberekkel segít az Ön otthonát, vállalkozását energiatudatosabbá, energiatakarékosabbá tenni.

Cégtörténet

Az LG Energia Kft-t 2002-ben alapította Dr. Ősz János (40%), illetve Seszták Imre (HP Team Kft, 60%) azzal a céllal, hogy részt vegyenek az „ENrichment of OXygen” EU-5 K+F és „Az alacsony fűtőértékű gázok környezetbarát hasznosítása” Nemzeti Kutatási Fejlesztési Programok 3/018/2001 projektben. A cég 4 fővel indult, majd a létszám az elnyert munkákkal nőtt: 2006-ban 12 fő volt a cég létszáma és árbevétele meghaladta a 100 millió forintot. A mérnökiroda tevékenysége a paksi atomerőmű primer és szekunderköri vízüzemének újratervezése a meghosszabbított üzemidőre, vízüzemi szakértő rendszer fejlesztése, megújuló energiaforrások hasznosítása (szélerőmű-park és biomassza-erőmű), ezek tervezése, engedélyeztetése, energetikai koncepciótervek, megvalósíthatósági tanulmányok és szakvélemények készítése volt.

2006-ban az LG Energia Kft. megszerezte és azóta folyamatosan megújította az ISO 9001 minősítését a konvencionális és megújuló energiaforrások hasznosításával, energetikai technológiák létesítésével kapcsolatos szakértői, műszaki fejlesztési, valamint tervezési tevékenység területén, illetve 2006-2011 között a paksi atomerőmű beszállítói minősítésével is rendelkezett.

2007-ben a Montreal SA spanyol mérnökiroda vásárolta meg a HP Team Kft részarányát, de a gazdasági világválság miatt a spanyol tulajdonos kivonult Magyarországról 2008-ban, és Dr. Ősz János lett az egyedüli tulajdonos. A válság hatására a társaság rendelésállománya és ennek következményeként a létszám 2009-ben a tulajdonosra csökkent. A cég fennmaradását az Országos Atomenergia Hivatal és a Paksi Atomerőmű részére – külső szakemberek bevonásával – végzett évi néhány munka biztosította.

2013-ban új korszak kezdődött. Dr. Ősz János fia, Ősz András is tulajdonossá vált nagyjából egyharmad részben, így a mérnöki irányítás mellett megjelent az energiagazdálkodási szemléletmód is. A cégben jelentős tudás halmozódott fel az elmúlt 15 évben, a tevékenység pedig kiegészült az energetikai audittal, illetve az energetikai szakreferensi tevékenységgel. Az állandó munkavállalók száma újra növekedésnek indult, jelenleg még nem érte el a korábbi 10 főt, de több külső szakember bevonásával egy-egy projekt erejéig gyakori a 10-15 fős szakértői létszám is.

  • 2002Az alapítás éve

  • 2006ISO tanusítvány megszerzése

  • 2006 - 2011Szakértői együttműködés a Paksi Atomerőművel

  • 2013Az új korszak

  • 2016Új irobában, új munkatársakkal

Partnereink

Az LG Energia Kft. csapata

Munkatársaink
 
 

Tájékoztatjuk minden meglévő Ügyfelünket és leendő Ügyfeleinket, hogy nevünk 2018. december 15-től ENCO-LG Energia Kft-re változott.

Az LG Energia Kft. az ENCO Europe Kft. hivatalos partnereként tovább bővíti szolgáltatási körét. A két cég összeolvadásából létrejött ENCO-LG Energia Kft. immár nagyobb szakértői gárdával áll az Ügyfelek rendelkezésére. Korábbi szolgáltatásaink változatlanok, melyek közt megtalálható az energetikai szakreferens, az energetikai audit, és az energia menedzsment szolgáltatás is. Összeolvadásunk legnagyobb előnye, hogy immár nagyobb csapat, szélesebb tudásával szolgálhatjuk ki Partnereinket, az ENCO szakembereivel szolgáltatási körünkbe integrálhattuk az energia beszerzés lebonyolítását, valamint az energia jogi tanácsadást is.