Energetikai audit az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény alapján

A 27/2012 EU irányelv alapján 2015. december 5-ig a kkv-nak nem minősülő vállalatok részére kötelezően elkészítendő, és négyévente megismétlendő energetikai audit, amelynek célja megfelelő ismeretek gyűjtése valamely épület vagy épületcsoport, ipari vagy kereskedelmi művelet vagy létesítmény, illetve magán- vagy közszolgáltatás aktuális energiafogyasztási profiljára vonatkozóan, továbbá amely meghatározza és számszerűsíti a költséghatékony energia-megtakarítási lehetőségeket, és beszámol az eredményekről.
 

Bejegyzett
energetikai auditor

energetikai-audit-img

Kik végezhetnek energetikai auditálást Magyarországon?

2015 december 5-től energetikai auditálást kizárólag a jogszabályi előírásoknak minden tekintetben megfelelő a Hivatal által vezetett névjegyzékben szereplő energetikai auditor vagy energetikai auditáló szervezet végezhet!

Dr. Ősz János


Ügyvezető

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által bejegyzett energetikai auditor (névjegyzéki jelölés: EA-159/2018; korábban: EA-01-3/2015), míg az LG Energia Kft. energetikai auditáló szervezetként került bejegyzésre (névjegyzéki jelölés: EASZ-84/2018; korábban: EASZ-01-2/2015).

Így minden törvényi feltételnek megfelelünk ahhoz, hogy energetikai audit szolgáltatást végezzünk nagyvállalati Ügyfeleinknél.


Nem csak kötelező, hasznos is az
energetikai audit

Miket tapasztaltunk az eddig elkészített energetikai auditok során?

  • A legfontosabb tapasztalat talán az, hogy az energetikai audit nem csak egy „szükséges rossz”, amit előírt az állam a nagyvállalatoknak.
  • Számos alkalommal találtunk példát arra, hogy egy irodát vagy üzemcsarnokot pazarló módon működtetnek, és javaslataink komoly hozzáadott értéket jelentettek az auditált cégnek.
  • Sok esetben az üzemeltetést végző szakemberek sincsenek teljesen tisztában minden részlettel az általuk üzemeltetett ingatlanok, technológiák vonatkozásában.
  • Ezért már az energiafelhasználási alapállapot felvételénél is új információkkal tudunk szolgálni, és lehetőséget kínálunk, hogy a mi szemüvegünkön keresztül ismerjék meg Ügyfeleink saját cégük energiafelhasználását, feltárva az energiapazarló pontokat és közösen kidolgozva a megfelelő javaslatokat.

Kérjen személyre, cégére szabott árajánlatot
energetika auditálásra!

Kapcsolódó bejegyzéseink