Energetikai Audit

Energetikai audit az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény alapján

A 27/2012 EU irányelv alapján 2015. december 5-ig a kkv-nak nem minősülő vállalatok részére kötelezően elkészítendő, és négyévente megismétlendő energetikai audit, amelynek célja megfelelő ismeretek gyűjtése valamely épület vagy épületcsoport, ipari vagy kereskedelmi művelet vagy létesítmény, illetve magán- vagy közszolgáltatás aktuális energiafogyasztási profiljára vonatkozóan, továbbá amely meghatározza és számszerűsíti a költséghatékony energia-megtakarítási lehetőségeket, és beszámol az eredményekről.
 

Bejegyzett
energetikai auditor

energetikai-audit-img

Kik végezhetnek energetikai auditálást Magyarországon?

2015 december 5-től energetikai auditálást kizárólag a jogszabályi előírásoknak minden tekintetben megfelelő a Hivatal által vezetett névjegyzékben szereplő energetikai auditor vagy energetikai auditáló szervezet végezhet!

Dr. Ősz János


Ügyvezető

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által bejegyzett energetikai auditor (névjegyzéki jelölés: EA-159/2018; korábban: EA-01-3/2015), míg az LG Energia Kft. energetikai auditáló szervezetként került bejegyzésre (névjegyzéki jelölés: EASZ-84/2018; korábban: EASZ-01-2/2015).

Így minden törvényi feltételnek megfelelünk ahhoz, hogy energetikai audit szolgáltatást végezzünk nagyvállalati Ügyfeleinknél.


Nem csak kötelező, hasznos is az
energetikai audit

Miket tapasztaltunk az eddig elkészített energetikai auditok során?

  • A legfontosabb tapasztalat talán az, hogy az energetikai audit nem csak egy „szükséges rossz”, amit előírt az állam a nagyvállalatoknak.
  • Számos alkalommal találtunk példát arra, hogy egy irodát vagy üzemcsarnokot pazarló módon működtetnek, és javaslataink komoly hozzáadott értéket jelentettek az auditált cégnek.
  • Sok esetben az üzemeltetést végző szakemberek sincsenek teljesen tisztában minden részlettel az általuk üzemeltetett ingatlanok, technológiák vonatkozásában.
  • Ezért már az energiafelhasználási alapállapot felvételénél is új információkkal tudunk szolgálni, és lehetőséget kínálunk, hogy a mi szemüvegünkön keresztül ismerjék meg Ügyfeleink saját cégük energiafelhasználását, feltárva az energiapazarló pontokat és közösen kidolgozva a megfelelő javaslatokat.

Kérjen személyre, cégére szabott árajánlatot
energetika auditálásra!

Kapcsolódó bejegyzéseink

Tájékoztatjuk minden meglévő Ügyfelünket és leendő Ügyfeleinket, hogy nevünk 2018. december 15-től ENCO-LG Energia Kft-re változott.

Az LG Energia Kft. az ENCO Europe Kft. hivatalos partnereként tovább bővíti szolgáltatási körét. A két cég összeolvadásából létrejött ENCO-LG Energia Kft. immár nagyobb szakértői gárdával áll az Ügyfelek rendelkezésére. Korábbi szolgáltatásaink változatlanok, melyek közt megtalálható az energetikai szakreferens, az energetikai audit, és az energia menedzsment szolgáltatás is. Összeolvadásunk legnagyobb előnye, hogy immár nagyobb csapat, szélesebb tudásával szolgálhatjuk ki Partnereinket, az ENCO szakembereivel szolgáltatási körünkbe integrálhattuk az energia beszerzés lebonyolítását, valamint az energia jogi tanácsadást is.