Dr. Ősz János

dr. Ősz János, az LG Energia Kft. tulajdonosa, ügyvezetője, bejegyzett energetikai auditorOkleveles gépészmérnök, okleveles gazdasági mérnök, a cég egyik alapítója, tulajdonosa és ügyvezetője, hosszú évtizedek óta a magyar energetika meghatározó szakembere.

1982 óta a Budapesti Műszaki Egyetem tanára, az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék egyetemi docense. Fő kutatási területe a hő- és atomerőművek vízüzeme, nedvesgőz-oldali erózió, kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés, biomassza hasznosítása együttes üzemanyag, hő- és villamosenergia-termelésre, energiahatékonyság javítása.

Dr. Ősz János a Magyar Mérnöki Kamara tagja (kamarai szám: 13-6252 / 13-65064), aki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikai auditori névjegyzékébe is bejegyzésre került (névjegyzéki jelölés: EA-01-3/2015). Számos hazai és nemzetközi kutatásban, valamint publikáció, tanulmány kidolgozásában vett részt, ezen kívül 2013-ban megjelentette Energetika c. tankönyvét, melyből a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói tanulhatnak.

 

Ősz András

Ősz András, LG Energia Kft. ügyvezető, tulajdonos, szakközgazdász

Energiagazdálkodási szakközgazdász, a cég másik tulajdonosa és ügyvezetője.

Több év tanácsadói és pénzügyi audit tapasztalattal rendelkezik, ügyfelei főleg az ingatlanfejlesztés és –üzemeltetés, valamint ipari termelő (autóipar, gépipar, elektronika) nagyvállalatok közül kerültek ki. Az OTP csoportban belső tanácsadói, szervezetfejlesztési és projekt menedzseri tapasztalatokat szerzett, melyek segítségével képessé vált komplex kutatási, felmérési, tanácsadási projektek vezetésére, lebonyolítására is.

Az energiagazdálkodás területén főként az energetikai, energiahatékonysági beruházások, felújítások finanszírozási kérdéseivel, gazdasági hatásaival foglalkozik.

 

 Mattyasovszky Zsolnay Mihály

Mattyasovszky Zsolnay Mihály okleveles építészmérnök, LG Energia Kft.Okleveles építészmérnök, a Magyar Építész Kamara tagja (tagszám: É 01-6278).

Számos különböző építészeti munkában vett részt már a diploma megszerzését megelőzően is. 2013 óta egyéni vállalkozóként dolgozik, 2015 óta dolgozik az LG Energia Kft.-vel. Részt vett családi házak, okmányirodák, stadion, hotel, lakópark tervezésében, de városközpont (Visegrád, Pécs), környezetvédelmi központ, valamint túra és szabadidőközpont kialakításában is. Ezeken kívül közreműködött 2011-ben a One Prize new yorki nemzetközi ötletpályázat döntős pályaművének elkészítésében.

Építészként elkötelezett a fenntartható épületek iránt, a tervezés során folyamatosan törekszik az energiahatékony, zöld energiát felhasználó megoldások használatára.

 

Domján Sándor

Okleveles energetikai mérnök, a Magyar Mérnöki Kamaránál nyilvántartott energetikai tanúsító (nyilvántartási szám: 13-67120). Diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte.

Már az egyetemen is megújuló energiaforrások hasznosításával (termálgáz hasznosítás kórház hőellátásában), illetve energiahatékonysági kérdésekkel (távfűtőmű villamos önfogyasztásának fedezése kapcsolt hő- és villamosenergia termeléssel) foglalkozott szakdolgozatában, illetve diplomatervében. Ezen kívül az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék demonstrátorként, a Gépész Szakkollégium Kalorikus Gépek Szakosztályában projektvezetőként szerzett tapasztalatot.

2016 júliusa óta dolgozik az LG Energia Kft.-nél. Munkája során rendszerszintű szemléletet alkalmazva igyekszik megtalálni a potenciális energiamegtakarítási lehetőségeket, tervezési feladatok során a minél egyszerűbb és hatékonyabb megoldásokat keresi.

 

Fóti Bence

Okleveles energetikai mérnök, kitüntetéses diplomával végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen hő- és villamosenergia termelés szakirányon.

2016 márciusa óta dolgozik az LG Energia Kft.-nél. Diplomamunkáját az itt Fóti Bence LG Energia Kftszerzett tapasztalatok alapján írta, nagyvállalatok energiafelhasználásának elemzéséről. Korábban BSc szakdolgozatának témája a hulladékok termikus hasznosítása volt, de foglalkozott az energiatárolás kérdéskörével és több megújuló energia hasznosítással kapcsolatos projektben is részt vett.

Elkötelezett az ésszerű energiahatékonyság mellett a megújuló energiaforrások szélesebb körben történő alkalmazásának. Munkájában igyekszik ezt kamatoztatni és a vállalatok számára releváns és a döntéshozatalt elősegítő információkat, javaslatokat nyújtani, ezzel elősegítve a fenntarthatóbb működésüket.