Energetikai audit az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény alapján

A 27/2012 EU irányelv alapján 2015. december 5-ig a kkv-nak nem minősülő vállalatok részére kötelezően elkészítendő, és négyévente megismétlendő energetikai audit, amelynek célja megfelelő ismeretek gyűjtése valamely épület vagy épületcsoport, ipari vagy kereskedelmi művelet vagy létesítmény, illetve magán- vagy közszolgáltatás aktuális energiafogyasztási profiljára vonatkozóan, továbbá amely meghatározza és számszerűsíti a költséghatékony energia-megtakarítási lehetőségeket, és beszámol az eredményekről.

Bejegyzett energetikai auditor

Kik végezhetnek auditálást Magyarországon? 2015 december 5-től energetikai auditálást kizárólag a jogszabályi előírásoknak minden tekintetben megfelelő a Hivatal által vezetett névjegyzékben szereplő energetikai auditor vagy energetikai auditáló szervezet végezhet!

Dr. Ősz János ügyvezető a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által bejegyzett energetikai auditor (névjegyzéki jelölés: EA-01-3/2015), míg az LG Energia Kft. energetikai auditáló szervezetként került bejegyzésre (névjegyzéki jelölés: EASZ-01-2/2015).

Így minden törvényi feltételnek megfelelünk ahhoz, hogy energetikai audit szolgáltatást végezzünk nagyvállalati Ügyfeleinknél.

Nem csak kötelező, hasznos is az energetikai audit

Miket tapasztaltunk az eddig elkészített energetikai auditok során? A legfontosabb tapasztalat talán az, hogy az energetikai audit nem csak egy „szükséges rossz”, amit előírt az állam a nagyvállalatoknak.

Számos alkalommal találtunk példát arra, hogy egy irodát vagy üzemcsarnokot pazarló módon működtetnek, és javaslataink komoly hozzáadott értéket jelentettek az auditált cégnek.

Sok esetben az üzemeltetést végző szakemberek sincsenek teljesen tisztában minden részlettel az általuk üzemeltetett ingatlanok, technológiák vonatkozásában.

Ezért már az energiafelhasználási alapállapot felvételénél is új információkkal tudunk szolgálni, és lehetőséget kínálunk, hogy a mi szemüvegünkön keresztül ismerjék meg Ügyfeleink saját cégük energiafelhasználását, feltárva az energiapazarló pontokat és közösen kidolgozva a megfelelő javaslatokat.

Ajánlatkérés

Kérjen személyre, cégére szabott árajánlatot energetikai auditálásra!

További információk az energetikai auditálási kötelezettségről

Az energetikai audit törvényi hátteréről minden információ megtalálható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal honlapján.

Energetikai audit - kapcsolódó bejegyzéseink