Most úgy tűnik valamilyen formában mégis csak kaphatnak támogatást EU-s forrásokból a természetes személyek energiahatékonyságra!

Energetikai korszerűsítés kiemelt támogatással

66%-os állami támogatás energiahatékonyságra, lakossági energetikai korszerűsítésreTöbb hete tartó bizonytalanság után ma azt jelentette be a Miniszterelnökség, hogy az augusztusban beígért, 40%-nyi vissza nem térítendő uniós támogatás helyett 66%-nyi részarányban lényegében ingyenhitelt biztosít a kormány a magáningatlanok energetikai korszerűsítésére. A fennmaradó egyharmadnyi részt a családoknak maguknak kell előteremteni az ilyen beruházások megvalósításához, igaz ez alacsonyabb az augusztusban jelzett 45%-nál.

A Miniszterelnökség közleménye szerint:

Tisztán vissza nem térítendő támogatásokra a közösségi intézmények, így például az óvodák, iskolák, illetve más szociális, oktatási vagy egyéb közösségi használatú intézmények pályázhatnak, míg a magánszemélyeknek ingatlanjaik korszerűsítésére a Kormány egy államilag támogatott konstrukciót biztosít, amelyben a beruházás egyharmadát az önerő, a második egyharmadot 0%-os kamatú visszatérítendő támogatás és a harmadik egyharmadot az állam által támogatott, lényegében szintén 0%-os kamatú hitel jelenti.

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó hírek