Új pályázat benyújtási határidő az Otthon Melege Program keretében

Módosul az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására meghirdetett 5 milliárd forint keretösszegű alprogramjának benyújtási határideje. A minél több sikeres pályázat benyújtása érdekében  meghosszabbították a felkészülési időszakot, így a támogatási kérelmeket 2016. augusztus 15-től a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek.

 

Zöld házAkár több energiahatékonysági fejlesztésre is jár a támogatás

Nem csak a benyújtási határidő változott, hanem bővült a felújításnál elszámolható költségek köre is. Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhető, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettő vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.

További módosítás, hogy a pályázók segítése érdekében egyszerűbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok!

Bővebb információk és a frissített pályázati útmutató elérhető az NFM honlapján keresztül.

Kapcsolódó hírek