Folytatódik az Otthon Melege Program

Családi házak felújításával folytatódik az Otthon Meleg Program, 2016. július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.

családi házak energetikai felújítása és korszerűsítése az Otthon Melege Program keretébenA legújabb alprogram célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása. Ennek során támogatható az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzatok hőszigetelése, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, illetve felújítása és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése).

Családi házak energetikai felújítása és korszerűsítése

Kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható vissza nem térítendő támogatás az alprogram keretében.

A támogatás az elszámolható költségek 40-55%-ára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését. Az igényelhető támogatás maximális összege 2,5 millió forint.

Családi házak energetikai felújítása, energetikai felmérésselJelentős energiaköltség megtakarítás

Ebből az összegből már jelentős, akár 50-60%-os vagy még nagyobb mértékű energiaköltség megtakarítás is elérhető. Viszont a lehető legoptimálisabb komplex beruházási mix eléréséhez érdemes szakértőt bevonni a felújítás megtervezésébe. Az az alaposan átgondolt felújítás többszörösen is megtérülhet, hiszen minél magasabb költségcsökkentést érünk el a kezdeti beruházással, annál hamarabb tudjuk a megspórolt összegből finanszírozni a további, jövőbeni beruházásokat. Korábban mi is írtunk arról, hogy milyen előnyökkel jár a klímatudatos felújítás, éppen ezért javasoljuk szakemberek bevonását ennek megtervezésébe.

A pályázattal kapcsolatos további részletek megtalálhatók itt, de bármilyen kérdés esetén szívesen segítünk, vegye fel a kapcsolatot szakembereinkkel!

Kapcsolódó hírek